Velkommen til Finstadjordet


Du skal ikke kjøre lenger enn cirka 20 minutter ut av det yrende bylivet i hovedstaden før det åpner seg et landskap av åkre, skog og en herlig ro du ikke finner alle andre steder. Du har entret Finstadjordet.

Når grensen fra Oslo til Akershus krysses og du befinner deg i Lørenskog kommune, ser du raskt at omgivelsene rundt deg har endret seg fra urbant til landlig. Drar du videre østover i kommunen, helt mot grensen til Østmarka, ligger det som utgjør det perfekte bakteppet til Losby Gods: Finstadjordet.

Om Finstadjordet

Du har kanskje aldri hørt om Finstadjordet? Det er et helt vanlig tettsted i Lørenskog, med variert bebyggelse i form av flere ulike eneboliger, rekkehus, vanlige blokker og terrasseblokker. Helt i utkanten av Finstadjordet, ved store sletter og nydelig natur, ligger det også flere gårdsbruk i umiddelbar nærhet.

I likhet med mange andre tettsteder, er det gårdene som er bakgrunnen for Finstadjordets historie. Selve navnet Finstad kommer fra en matrikkelgård i Lørenskog, som opprinnelig het Finnsstaðir. Dette betyr ganske enkelt at det var en mann ved navn Finn som eide stedet. Det tyder i tillegg på at gården ble selvstendig allerede i tidlig vikingtid.

Området med det flotte, åpne landskapet er derfor fullt av historie om gårdsbruk, utvikling og modernisering. Fra 1764 bestod Finstad av to hovedbruk, Øvre og Nedre Finstad. Hovedbygningen på Nedre Finstad står fremdeles den dag i dag, mens det på Øvre fortsatt er gårdsdrift. Disse lå på hver sin side av den nåværende Losbyveien – og når du følger denne helt inn til enden finner du ærverdige Losby Gods.

Losby Gods på Finstadjordet

Det er ikke bare Finstadjordet som har en fortid som strekker seg langt tilbake i tid. Selve eiendommen til Losby Gods besitter også en innholdsrik historie. Den over 160 år gamle hovedbygningen var blant annet stedet der velstående og viktige personer samlet seg for å feire ulike begivenheter rundt slutten av 1800-tallet og videre inn i tusenårsskiftet.

I dag består fremdeles den romantiske og herskapelige identiteten fra glansdagene. Denne er blitt godt ivaretatt gjennom oppussinger og renovasjoner. Og som mange er klar over, er hotell- og konferansesenteret strategisk plassert på det som er et av Norges beste golfanlegg.

Gods & Golf

Perfekt beliggenhet

Losby Gods på Finstadjordet er til for både rekreasjon og avslapning, men også opplevelser og aktivitet. Dersom du ikke spiller golf, er det mange andre muligheter for å nyte den friske luften. Rett utenfor dørene strekker det seg et stort og flott område som er perfekt enten du vil gå tur, sykle eller ta deg en joggetur. Eller kanskje du lar deg friste av de spennende opplevelsene vi tilbyr?

De landlige omgivelsene på Finstadjordet har heldigvis en sentral beliggenhet, og med bil er sjarmerende Losby Gods enkelt å finne frem til. Med bil tar det kun 20 minutter fra Oslo sentrum og en halv time fra Oslo lufthavn Gardermoen. Lillestrøm ligger ikke mer enn en 10-minutters kjøretur unna.

Se nærmere veibeskrivelse til Losby Gods.

Del denne siden:

Til toppen ▴