Losby – et unikt gods i Norge


Det finnes flere herregårder og gods i Norge – noen har du hørt om, andre ikke. For Losby Gods er det uten tvil den innholdsrike historien som har satt godset på kartet.

Et gods defineres som en stor skog- og jordeiendom, gjerne med en staselig hovedbygning eller herregård. I vårt langstrakte land er det flust av flotte herregårder, men ikke alle har en like stor tilhørende eiendom som det gods har. Det er derfor ikke like mange gods i Norge.

Opprinnelig sammensatt av tre gårder med områdene rundt, tilbyr herskapelige Losby Gods ikke bare et sted for overnatting, men også en flott opplevelse utendørs. Og med en fortid som går over 300 år tilbake i tid, kan vi trygt si at Losby er et av Norges eldste gods.

Et gods med spennende bakgrunn

Losby Gods har kanskje en av de mest innholdsrike historiene blant de ulike godsene i Norge. Området representerer nemlig beretningen om trelasthandelens oppgangs- og nedgangstider, velstand, overdådighet og ikke minst familietradisjoner.

Ekteparet Lorentz Meyer Boeck og Kathrine Boeck var de første som bosatte seg på godset fast hele året da de flyttet inn i 1893. Takket være kombinasjonen av gjestfrihet og en gunstig beliggenhet førte til at det herskapelige godset ble et samlepunkt for festligheter med datidens viktigste personer.

Eiendommen var i familiens eie helt til den ble solgt til Olavsgaard Gruppen i 1985. En omfattende renovasjon og oppussing ble iverksatt med fokus på at godsets verdifulle og innholdsrike historie skulle ivaretas. Derfor er for eksempel tapetet i ballsalen en trykket kopi av originalen, bestående av gull og silke.

Losby Gods åpnet endelig dørene 2. oktober 1999, omlag to måneder etter hovedattraksjonen Losby Golfpark med to baner på 18 og 9 hull.

Egen konge-suite

Visste du at Kong Haakon VII var en hyppig gjest på Losby Gods? Fra 1907 deltok han årlig på den prestisjetunge elgjakten i Losbyskogen. Kongen ble tildelt et eget gjesterom, som i dag er det eneste værelset i den gamle delen av godset som står fra 1850. I Haakon-suiten er fremdeles den originale sengen, som måtte spesialbygges fordi kong Haakon var over 1,90 meter høy. Dette var svært uvanlig den gang.

Losby er derfor ikke bare nok et gods i Norge. Vi tilbyr en reise i både tid og tradisjoner – en minnerik opplevelse du vil sette pris på i mange år fremover.

Soverom på Haakon suiten_Losby Gods

Historiske gods i Norge

Derfor er det ikke unaturlig at Losby Gods er del av medlemsorganisasjonen De Historiske Hotel og Spisesteder, en samling av landets mest sjarmerende og unike hoteller og spisesteder. Gruppen består av 53 hoteller, herregårder og gods i Norge, samt 19 spisesteder og én båt.

Et felles krav til alle disse er blant annet at vertskapsrollen skal være av høy standard. Som gjest blir du møtt med en god atmosfære, vennlig velkomst og god service. Både overnattingen og matopplevelsen skal danne rammen for historiefortelling. Losby Gods oppfyller alle kravene med god margin.

Skjem bort deg selv eller en du er glad i

Et opphold på Losby Gods er altså ikke bare nok en overnatting på et hvilket som helst gods i Norge, men et unikt besøk du tar med deg hjem. De historiske veggene har huset både eiere og hardt arbeidende tjenestemenn, og er preget av både gledene, festene, sorgene og stridene opp gjennom årene.

Hva med å overraske en du er glad i med et gavekort til Losby Gods? Du kan velge mellom flere ulike opplevelser eller skreddersy ditt eget gavekort. Ønsker du heller å skjemme bort deg selv er det best å booke direkte via vår hjemmeside. Du kan også trykke på «booking» øverst til høyre på siden.

Start med å planlegge et eventyr du eller dere sent vil glemme, i dag.

Del denne siden:

Til toppen ▴