Ut på tur


Fantastiske turmuligheter i Østmarka året rundt

Losby Gods er omtalt som perlen i Østmarka. Omkranset av dype skoger, grønne enger, flotte turstier og vakre innsjøer er det bare fantasien som setter grenser for turer, utflukter og aktiviteter i nærområdet sommer som vinter.

Pakk piknikkurven og spis kveldsmaten ute en lys sommerkveld mens humlene summer og spurvene kvitrer. Ved Mønevann kan legge deg på et svaberg og bare nyte de varme solstrålene mot huden. Lån en sykkel i resepsjonen og utforsk alle de historiske stedene som ligger i nærheten, som gamle gårder, husmannsplasser og det Gamle Vasshjulet. Start høstdagen med en frisk joggetur gjennom den fargesprakende skogen, og gli gjennom vinterlandskapet på ski eller med stemningsfull kanefart en kald vinterdag.

Hver sin årstid har sin sjarm og sine muligheter, og vi har turforslag som passer for rolige rusleturer og ordentlige treningsøkter.

Mønevann


Følger du de flotte skogsveiene fra hotellet kommer du til Mønevann etter rundt 15 minutters gange. Mønevann er en nydelig badeplass med gressplener, sandstrand, flytebrygge stupebrett og glatte svaberg. Ta et forfriskende bad, legg deg i solen eller sett deg i strandkanten og kos deg med god mat og drikke. Pakk piknikkurven full av godsaker, eller benytt deg av grill- og bålplassen.

Kanoutleie


Å padle i kano er en deilig sommeraktivitet du kan gjøre med venner, kollegaer eller familie. Når du padler rundt på det åpne, rolige vannet ser du den vakre naturen fra en helt annen vinkel. Kanoen er stødig og har god plass til ryggsekker, og dette er en aktivitet som passer godt for både par, venner og barnefamilier.

Mønevann og Gjetsjøen er de to første vannene du kommer til i Losbydalen, og de innbyr til flotte naturopplevelser «sjøveien». Vil du reise lenger finnes det utallige vann innover i marka. Vi har 8 kanoer for utleie. 2 stk. med 4-seter og 6 stk med 3-seter. Hver av dem leies ut med 2 årer, 2 flytevester og kanotralle.  For bestilling av kano, send e-post til losby.gods@losbygods.no, eller ring 67 92 33 00.
Pris for leie av kano pr. dag, kr 500,- inkludert 2 flytevester, årer og kanotralle.
Leie Fredag – lørdag eller lørdag til søndag:   kr. 1000,-
Leie Fredag – søndag: kr. 1500,-
Kanoene må reserveres på forhånd. Dersom du ikke bor på hotellet må de også forhåndsbetales.

 Turløyper


Brusende elver, stille vann, åpne sletter og tett skog. Det er milevis med flotte oppmerkede turløyper innover i Losbymarka. Vi har turforslag for deg som vil gå en liten rusletur i nærområdet, og for deg som vil tilbringe hele dagen ute i frisk luft.

Turforslagene våre passer for fotturer, sykkelturer og skiturer fra et par kilometer opptil flere mil. Det har vært sagbrukdrift i området helt tilbake til 1500-tallet, og mange av løypene tar deg forbi historiske steder. Vil du gjøre noe ekstra ut av turen hjelper vi gjerne til med å leie kano om sommeren eller arrangere kanefart om vinteren.

Sykkelturer


De flotte skogsveiene innover i marka innbyr til mange spennende sykkelturer. En rask ettermiddagstur til Mønevann for et bad, en heldagstur med medbrakt niste eller en runde til alle de historiske plassene i nærområdet.

Vi har 4 sykler på godset som leies ut til kr. 150,- per dag. Vi anbefaler å forhåndsbestille dersom du ønsker å leie sykkel.

 

Vi har tips, erfaring og kart i resepsjonen. God tur!

Turkart – Losby Gods

Skikart – Losby Gods

Joggekart – Losby Gods

Del denne siden:

Brosjyrer og magasiner


Gods & Golf 2015

Gods & Golf 2015

Losby Gods sitt eget magasin – en spennende samling med gamle og nye historier om livet på Losby og området rundt oss.

Last ned
Gods & Golf 2013

Gods & Golf 2013

Losby Gods sitt eget magasin – en spennende samling med gamle og nye historier om livet på Losby og området rundt oss.

Last ned
Gods & Golf 2012

Gods & Golf 2012

Losby Gods sitt eget magasin – en spennende samling med gamle og nye historier om livet på Losby og området rundt oss.

Last ned
Til toppen ▴